home rijangst begeleiding contact

Begeleiding

Hoe gaan we het aanpakken

De intake is heel belangrijk. We gaan in kaart brengen wat voor soort rijangst u hebt en in welke mate het u belemmert. Wat is de onstaansgeschiedenis en welke factoren spelen daarbij een rol. Meestal zal het gesprek ruim een uur duren. De intake is het vertrekpunt voor de rijangstcoach. 


De kosten

Naar aanleiding van de intake, die gratis is en u tot niets verplicht, maak ik een plan van aanpak. Het totale plan van aanpak met de bijbehorende kosten wordt vastgelegd in een offerte. De keuze is dan aan u of u wilt beginnen met de begeleiding.


Uw eigen auto

Het coachen gebeurt in uw eigen auto. Dat is ook het beste, want in die auto rijdt u normaal gesproken. We gebruiken dus geen lesauto.

Mensen met rijangst zijn voorzichtige chauffeurs. Ze kunnen meestal prima autorijden, alleen niet zonder angst.


Na de intake

We gaan samen een stukje rijden. Met kleine stappen ga ik u coachen zodat u de angst leert te overwinnen. U zult al snel merken dat u weer dingen durft die u voor uzelf niet meer voor mogelijk hield.

Naast de begeleiding krijgt u oefenopdrachten die u zelfstanding uit kunt voeren. Op de achtergrond zal ik eventueel bereikbaar zijn voor begeleiding per telefoon. Om de kans op terugval te voorkomen bied ik, ook na de begeleidingsperiode ondersteuning.


Extra ondersteuning

Uit de intake zou kunnen blijken dat er meer ondersteuning nodig is. In dat geval kan ik indien gewenst, samenwerken met de psychologen van Angstbehandelcentrum IPZO. Zij hebben veel expertise en ervaring op het totale gebied van angst klachten en traumaverwerking.

Ook met andere psychologen zijn goede contacten en zou kunnen worden samengewerkt.


Beroepscode

Als rijangstcoach ben ik aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging van Rijangstcoaches. Van deze beroepsvereniging  heb ik de beroepscode  getekend. Dat wil zeggen dat ik geheimhoudingsplicht heb en dat uw persoonlijke gegevens niet beschikbaar zijn voor derden zonder uw toestemming.DisclaimerHosting & Webdesign door: Y2IT.nl - Internet oplossingen